Hírek

Lego és a gorilla

Lego a személyi segítő kutya tanulónk már nem kispályás, lassan elmondhatjuk, hogy tényleg bármilyen helyzetben megállja a helyét, még egy gorilla a hátán is .

Lego képzése a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósul meg.

Adó 1%

Idén már végre mi is jogosultak lettünk az adó 1% gyűjtésre.
Évente több száz gyermekhez jut el a kutyás segítség, gondolj rájuk, amikor rendelkezel az 1 százalékodról!

Csapatépítőn vettünk részt

A Market Zrt. csapatépítő programján vettünk részt. Sokan talán nem is tudják, hogy a kutyázás nem csak a gyermekeknek és a fiataloknak tud motiváló feladathelyzetet teremteni, hanem a felnőtteknek is. A munka során a legtöbb embernek jól kell alkalmaznia a kommunikációs készségeket, kreativitást, vezetői készségeket. Ezek a kutyákkal való együttműködés során is fontosak. Sok olyan játékkal készültünk, ami során a dolgozóknak ezeket mind alkalmazniuk kellett.

Bucka motivál és felvidít

Nagyon beszédes ez a kép. A Varázshegy Hospice Alapítvány életében Bucka feladata amilyen egyszerűnek tűnhet, olyan nagyszerű. Nehéz életszakaszban is motivációt és derűt visz a mindennapokba, hogy Bucka bármiben partner, sőt még szívesen is veszi, ha ide- oda utazgathat.

Konferenciák

Egyre több szakmai konferencián van lehetőségünk beszélni a munkánkról és a tapasztalatainkról. Legutóbbi alkalommal A Játszótérkép Serdülő- és gyermek-pszichoterápia folyóirat konferenciáján voltunk jelen.

Vasárnap a KAPSZLI Pszichológiai Napok pszichoedukációs konferenciáján veszünk részt.

Sikeres vizsga

Rozi és Dorka ma sikeresen letették az első körös terápiás vizsgát.
Köszönjük a tenyésztőknek a Light Of Eyes Labradoodle kennelnek, Till Attilának, hogy felajánlotta számunkra Rozit, és mindenkinek aki támogatott, drukkolt, és segítette a felkészülésüket, és természetesen a vizsgabiztosok munkáját! Irány a záróvizsga!

A felkészülés a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap pályázatából valósulhatott meg.