Támogass minket

Mi segítünk, segíts te is!

Köszönjük, ha támogatod adód 1%-ával a TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítványt!

A felajánláshoz ezekre az adatokra lesz szükséged:

    Név: TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány

    Adószám: 19238478-1-43

A felajánlás menete:

Elektronikus adóbevallás esetén:

 1. Lépj be az e-SZJA oldalra itt:
 2. Kattints az 1+1%-os nyilatkozat résznél a „NYILATKOZOM” gombra!
 3. A „Rendelkező nyilatkozat” oldalon keresd “A civil kedvezményezett adószáma” mezőt és írd be Alapítványunk adószámát: 19238478-1-43
 4. Az „ELLENŐRZÉS” gomb segítségével nézd át az adatok helyességét!
 5. Kattints a „MENTÉS” gombra!
 6. A „TOVÁBB A BEADÁSHOZ” gombbal véglegesítsd felajánlásod!


Papír alapú adóbevallás esetén:

 1. Töltsd le a nyilatkozatot itt:
 2. Töltsd ki a nyilatkozatot az adataiddal!
 3. Zárd le a borítékot és a hátulját keresztben írd alá (ellátva az adóazonosító jeleddel is)!
 4. Add fel postán a NAV részére legkésőbb május 22-ig!

Postázási cím:

Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV)

1373 Budapest, Pf. 561.

FONTOS! Ha már beadtad az adóbevallásodat, de azzal egyidőben nem rendelkeztél adód 1%-ról, még van rá lehetőséged! Az adóbevallás időben nem függ össze a 1 %-os rendelkezéssel. 2023. május 22-ig bármikor van lehetőséged, hogy rendelkezz adód 1 %-áról elektronikus formában vagy papír alapon.

A NAV oldalán is elolvashatod a tájékoztatót: https://www.nav.gov.hu/nav/szja/szja

Mire használjuk fel az adó 1%-ból befolyt összeget?

Egy segítőkutya kiképzése átlagosan 1,5-2 év. Ez alatt az idő alatt, egészen az átadásig a kutya tartásának és kiképzésének költségeit az Alapítvány finanszírozza. A már vizsgázott terápiás kutyáink gazdáit a munkájukkal járó plusz költségek alól próbáljuk mentesíteni.

 • Egy segítőkutya költségei a megvásárlásával kezdődnek. Fontos, hogy megfelelő minőségű táppal etessük őket, és folyamatosan biztosítsuk számukra a külső-belső élősködők elleni védelmet. Az eredményes munkához motiváció kell, melyben rengeteget segít a jó minőségű jutalomfalat. Egészségügyi szűrések, szakképzett kiképzők és sok más dolog szükséges még ahhoz, hogy egy segítőkutya sikeres vizsgát tegyen és átadásra kerüljön a leendő gazdának. Mire erre sor kerül, egy kutyára kb. 2,5-3 millió forintot költöttünk.
 • Terápiás kutyáink évente különböző, kötelezően előírt szűréseken vesznek részt, hogy makkegészségesen mehessenek a gyerekek, idősek, betegek közé. Mivel hetente több alkalommal is dolgoznak, a jutalomfalatokból náluk is bőven fogy.
 • Az összes dolgozó kutya számára kötelező az Alapítvány logójával ellátott hám vagy kendő viselése. Ezek költségeit sem szeretnénk a gazdákra hárítani.
 • Terápiás foglalkozásaink nagy részét pályázati támogatásból finanszírozzuk, emellett számos helyszínen, önkéntes alapon dolgozunk azért, hogy minél több rászorulóhoz eljuthassunk, illetve minél többen megismerhessék a kutyákban rejlő megannyi lehetőséget.
 • Az Alapítvány működtetéséhez komoly háttérmunkára van szükség: pénzügyes, marketinges, könyvelő, grafikus, rendszergazda mind-mind azért dolgozik, hogy Alapítványunk hatékonyan és zökkenőmentesen működhessen. Bár ezeket a munkákat elsősorban önkéntes alapon végezzük, sajnos vannak költségek, melyeket nem tudunk kikerülni. A mind szakmailag, mind pénzügyileg stabil háttér pedig szükséges ahhoz, hogy kutyák és gazdáik dolgozni, és segíteni tudjanak.

Ha bármilyen kérdésed van, keress minket bizalommal az info@tamugatok.hu e-mail címen!

Azonnali adományozás

Donation amount
Donation frequency

Hogyan támogathatsz minket?

Pénzbeli adomány, Tárgyi adomány, Önkéntesség, Nevelőszülőség, Adó 1%

Mire elég a támogatás?

Miért érdemes a TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítványt támogatnod?

Alapítványunkban egy csapat önkéntes dolgozik, különböző szakmai háttérrel, ezeket a különböző tudásokat mi mindannyian arra fordítjuk, hogy másoknak segíthessünk. Te is hozzájárulhatsz, hogy szőrős barátainkkal minél több gyereknek, felnőttnek és idősnek csaljunk mosolyt az arcára, hogy terápiás párosaink könnyebbé tegyék a különböző fejlesztéseket, segítőkutyáink pedig gazdáik mindennapjait és mentális egészségét javíthassák.

TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány

Adószám: 19238478-1-13
Számlaszám: 11742348-21456671 OTP
E-mail: info@tamugatok.hu
terapia@tamugatok.hu
segitokutya@tamugatok.hu