Close

Képzéseink

Terápiás vizsgákra való felkészítés

Alkalmanként indítunk a két körös terápiás vizsgára felkészítést. Mivel ma Magyarországon magánszemélyként ez a munka nem végezhető, mindenképp egy szervezethez kell tartozni a párosnak ahhoz, hogy vizsgázni tudjanak. A bekerülés függ attól, hogy aktuálisan van-e szabad helyünk, valamint egy, vagy esetenként több felmérő alkalmon nézzük a páros alkalmasságát, elsősorban azt, hogy mennyire való nekik ez a fajta munka, legfőképp a kutyának, de a gazdának is. Mind a terápiás kutyának mind a gazdának nyitottnak kell lenni embertársaink felé, különösképpen a sérültek, betegek, megváltozott képességűek felé.

Egy terápiás kutyát elsősorban nem a fajtája határoz meg, hanem az egyed. Azért vannak olyan fajták, ezen belül is almok, amelyek előre láthatóan alkalmasabbak eme munkára, mint a többiek. A fajta és az alom kiválasztása után nagy segítségünkre lehetnek a kölyöktesztek, ami az almon belül is leszűkíti a kört egy ideális terápiás kutyára. Ez persze sosem garancia, de segítség lehet a kiskutya felnevelésében. Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy egy keverék vagy egy felnőtt kutyából ne lehetne terápiás kutyát képezni, vannak született tehetségek, illetve ha jók az alapok, akkor már csak a tanulás hiányzik.

Habilitációs kutya kiképzője OKJ tanfolyam

A Debreceni Mozaik School Oktatási és Szolgáltató Szociális Szövetkezet szervezésében a Budapesti tanfolyam jelentős részét szervezetünk oktatói tartják, amely a sikeres vizsgát követően jogosítványt ad ahhoz, hogy valaki terápiás kutyákat készítsen fel, illetve alap a ráépülő segítőkutya képzésekhez.

A tanfolyam a következő modulokból áll:

– kutyakiképzés elmélet
– kutyakiképzés gyakorlat
– terápiás gyakorlat
– etológia
– gyógypedagógia
– állatjóléti alapismeretek
– kommunikáció