Hírek

Adó 1%

Idén már végre mi is jogosultak lettünk az adó 1% gyűjtésre.
Évente több száz gyermekhez jut el a kutyás segítség, gondolj rájuk, amikor rendelkezel az 1 százalékodról!

Sikeres vizsga

Rozi és Dorka ma sikeresen letették az első körös terápiás vizsgát.
Köszönjük a tenyésztőknek a Light Of Eyes Labradoodle kennelnek, Till Attilának, hogy felajánlotta számunkra Rozit, és mindenkinek aki támogatott, drukkolt, és segítette a felkészülésüket, és természetesen a vizsgabiztosok munkáját! Irány a záróvizsga!

A felkészülés a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap pályázatából valósulhatott meg.

Ritka Betegségek Világnapja

A Semmelweis Egyetem Orvostudományi Központjában jártunk, a Ritka Betegségek Világnapja alkalmából megrendezett eseményen. Sok ismerős arccal találkoztunk, és kutyáink mint mindig, most is nagy sikert arattak.
Köszönjük a meghívást erre a nagyon fontos eseményre!

Lego kiképzése

Lego a leendő személyi segítőkutyánk lelkesen gyakorol. A tanítás fokozatosan zajlik, ahogy a tanult feladatok egyre nehezedő ingerkörnyezetben való elvárása is. Elöszőr otthon tanulja meg a feladatokat, aztán a sulin is gyakorol, ahol több kutya és ember is van, majd kimennek az utcára, ahol már erős zajok és idegenek is vannak. A plázákban is nagyon jó dolgozni, mert a sok ember, illat, fények mellett különböző padlófelületek vannak, aminek legextrémebbike az átlátszó üvegfelület. Ha jól van felépítve a képzés , akkor ezeket az akadályokat könnyedén veszik a kutyák, ahogy Lego is!

Terápiás alapozó csoport

Terápiás alapozó csoportunkban is újra elindult a tanulás ( és ahogy látható egy kis szórakozás is).
A csoportban az engedelmes feladatok mellett tudatosan készülünk a későbbi temperamentum vizsgára is. Olyan jellegű feladatok is megjelennek az órákon, amik később az első körös terápiás vizsgában is lesznek.
Különböző ingerek kíséretében is dolgozunk, Linzert például abszolút nem zavarta, hogy egy csörgő-zörgő fólián kellett leülnie.

Elkészültek a TámUgatós hámok

Már nagyon nagyon vártuk, ès a Mancsot Rá-nak köszönhetően végre elkészültek!
Alapítványunk terápiás és személyi segítő kutyái egységes arculatú hámokat kaptak.
Köszönjük a türelmeteket és munkátokat Mancsot Rá-s lányok , végig nagyon segítőkészek és rugalmassak voltatok, így számos funkcióval felszereltek a hámok, amik a terápiás foglalkozásokon a legkülönfélébb módokon használhatunk majd.

A hámok beszerzése a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap pályázatából valósulhatott meg.