Hírek

Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet Pályázat

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet pályázatán újabb két intézményünk és Lego segítőkutyánk képzése nyert támogatást. Nagyon köszönjük, minden forintot arra fordítunk, hogy segíthessünk!

MOL Új Európa Alapítvány Pályázat

Ma kaptuk a hírt, hogy nyertünk a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító pályázatán.
Így januártól a következő 4 intézményben lesznek biztosítva a kutyaterápiás fejlesztő foglalkozások: Pető Ovi, Budai Gyermekkórház Rehabilitációs Osztály, Ali utca Gyermekpszichiátria, Bethesda Gyermekkórház Kognitív Viselkedésterápiás központ.
Nagyon köszönjük a támogatást!

Vizsga

Tegnap újabb 3 párosunk tett sikeres második körös terápiás vizsgát, így ismét bővült a csapatunk!
Köszönjük a profi csoportvezetést ismét Mindák Cecíliának, a felkészítést Varga Vikinek, a korrekt és jó hangulatú vizsgáztatást Kovács-Czirják Helgának, Mányik Richárdnak és Tóth Krisztának!

Gratulálunk nektek Domi és Mimó, Sári és Mona, Anna és Rió! Dolgos és élményekkel teli éveket kívánunk a terápiás szakmában!

Vizsga

Újabb két párosunk tett sikeres második körös terápiás vizsgát, így Alapítványunk két új, már önállóan dolgozó duóval bővült.
Köszönjük Mindák Cili néninek a mindig készséges, együttműködő és támogató csopotvezetést, Varga Vikinek a felkészítést, illetve Bernáth Zsókának, Mányi Richárdnak és Kamondi-Borbola Ildikónak a korrekt vizsgáztatást!
Gratulálunk nektek Ancsi és Bodza, Dani és Barack legyen sok örömötök ebben a munkában!

Interjú

A Rádió Bézs Kutyatár című műsorában voltunk vendégek az ősszel. A kutyák kiválasztásáról, képzéséről, egészen a tényleges munkáig vezető útról sok érdekes info hangzik el Varga Viki kuratóriumi elnökünktől és Mizser Lilla felvezetőnktől. Köszönjük a meghívást! Az adásokat az alábbi linkeken tudjátok meghallgatni.

Rendezvény

A Mechwart ligetben a mai tökfaragó program mellett az érdeklődők velünk is találkozhattak. A színpadon bemutatkozott az Alapítvány, utána pedig a kicsik és nagyok is közelebbről megismerkedhettek a kutyákkal és néhány feladattal

Fővárosi Önkormányzat Pályázat

Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt közösségi költségvetés egyik nyertese az “Állatterápiás programok idősotthonokban”.

árom intézményre adtuk be a pályázatunkat, ahol összesen több mint 600 idős él, Kamaraerdei Úti Idősek Otthona, Rupphegyi úti Idősek Otthona, Szivárvány Idősek Otthona (Kőbánya), és mindhárom helyen megkaptuk a támogatást a terápiákra. Így szeptember végén Szille, Panni, Lencsi és Noel részvételével már el is indultak a foglalkozások, az idősek nem kis örömére.

Köszönjük a lehetőséget!

Kutatók éjszakája

Szeptember 30-án újra találkozhattok velünk a Kutatók Éjszakája programsorozatának keretein belül! A Semmelweis Egyetem Pető András Karán Felsznerné Csóh Etelka konduktor előadását hallgathatjátok meg, majd interaktív formában lehet közelebbről megismerkedni a kutyaterápiás foglalkozásokon alkalmazott feladatokkal és játékokkal.
Várunk Titeket, jelentkezzetek regisztráljatok, a férőhelyek száma korlátozott!

Az alábbi linken tudtok jelentkezni:
https://app.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/semmelweis-egyetem/kutyaval-asszisztalt-foglalkozasok

XXVI. Pszinapszis

A XXVI. Pszinapszison tartottunk érzelemszabályozó kutyás csoportjainkról előadást sajátélménnyel egybekötve. Az előadást Isépy Réka önkéntesünk és Varga Viki, alapítványunk vezetője tartotta, tanuló felvezetőként Egerer Anna vett részt, a kutyákat Rozi, Barka és Rio képviselte.
Sok izgalmas feladattal készültünk, hogy a résztvevők is megtapasztalhassák, hogy a gyerekek mit élnek át, hogyan érzik magukat a csoportjainkon.
Nagyon köszönjük a résztvevőknek, érdeklődőknek. Reméljük egyre több lelkes szakemberhez jut el ez a szuper “módszer”, a kutyás terápia.

Konferencia

A hétvégén abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy Lilla az I. Sz. Bókay Gyermekklinika egyik dolgozójával együtt közel 150 orvosnak tartott előadást a 6. Gyermeksürgősségi Konferencián a gyermeksürgősségi ellátásban résztvevő terápiás kutyáinkról és munkájukról.
Kókusz, mint fő munkatárs is jelen volt, Kuglóf pedig a cukiságfaktorát vetette be Visegrádon.
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy úttörő munkát végezhetünk a Bókayval, hiszen ez az első gyermek SBO osztály az országban, ahol terápiás kutyák asszisztálnak a vizsgálatok során.
Az előadás után sokan érdeklődtek a munkánk iránt, hála Annának és a spánieleknek mindenki kérdésére válaszolni tudtunk.

Kutatók éjszakája Semmelweis Egyetem Pető Intézet – 2022. szeptember