Hírek

Konferencia

A hétvégén abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy Lilla az I. Sz. Bókay Gyermekklinika egyik dolgozójával együtt közel 150 orvosnak tartott előadást a 6. Gyermeksürgősségi Konferencián a gyermeksürgősségi ellátásban résztvevő terápiás kutyáinkról és munkájukról.
Kókusz, mint fő munkatárs is jelen volt, Kuglóf pedig a cukiságfaktorát vetette be Visegrádon.
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy úttörő munkát végezhetünk a Bókayval, hiszen ez az első gyermek SBO osztály az országban, ahol terápiás kutyák asszisztálnak a vizsgálatok során.
Az előadás után sokan érdeklődtek a munkánk iránt, hála Annának és a spánieleknek mindenki kérdésére válaszolni tudtunk.

Tanfolyam indul

Terápiás alapozó tanfolyam indul szeptember közepétől Budakeszin!
A tanfolyam két részből áll, modulonként 10 alkalommal és 2 házi vizsgával, sikeres teljesítés esetén férőhelyek számától függően van lehetőség Alapítványunk színeiben felkészülni a tanúsítványt adó temperamentum vizsgára.
 

A tanfolyam mindenképpen hasznos azok számára, akik szeretnék felmérni, hogy a párosuk mennyire alkalmas a terápiás hivatásra, illetve arra, hogy megalapozzák későbbi munkájukat, akár a mi Alapítványunknál, akár máshol folytatják majd.

Részletek itt, további információkért kérjük írjon nekünk: tanfolyam@tamugatok.hu

Támogatott terápiáink

Ma befejeződtek a MOL Alapítvány által támogatott terápiáink. A mérleg:

– három kutya: Luna, Fülöp és Panni,
– két helyszín: Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvodája és a Budai Gyermekkórház Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztálya,
– több mint 200 óra,
– 100 feletti mosolygó szempárhoz tartozó lelkes gyermek.
Most egy kicsit a kutyák is pihennek, de szeptemberben újra találkozunk!

 

Köszönjük MOL Alapítvány!

Sikeres vizsgák

A mai napon 5-ből 5 párosunk tett sikeres temperamentum vizsgát! Mindenki nagyon büszke lehet magára és kutyájára. Köszönjük a rendkívül jó hangulatú vizsgáztatást a vizsgabiztosoknak, és alapítványunk segítőinek a közreműködést! A csapatot a mindig lelkiismeretes munkát végző Varga Viki készítette fel.
 

Gratulálunk Anna & Rio, Sára & Mona, Dominika & Mimo, Bea & Sziri, Dani & Barack!

Folytatjuk a kampányt!

A februárban elkezdett, aztán gyorsan abba is maradt adománygyűjtést újra indítjuk, melyet továbbra is Till Attila, az Alapítvány nagykövete segít. Tilla Rozit, a pár hónapos goldendoodle kölyökkutyát ajándékozta számunkra, mint leendő terápiás kutyát. Rozi képzése azóta is tart.

A kampány egy hónapig fog tartani és kiemelten Rozi, és más terápiás, illetve segítőkutyák képzésére, illetve az Alapítvány működésének biztosítására (továbbképzési lehetőségek, új terápiás helyszínek bevonása, működési költségek) gyűjtünk.
Ehhez ajánlott fel hatalmas segítséget a MOL is, mely szerint az adománygyűjtő akció első 500 adományozójának felajánlását, minden egyes adomány esetében 3.000 Ft-tal egészíti ki, és a népszerűsítő kampányhoz is csatlakozik.

Köszönjük ha támUgatsz minket, köszönjük, ha megosztod!
https://www.tamugatok.hu/tamogass-minket/

Noel és Balázs munkában

Noel és Balázs nemrégiben vizsgázott terápiás párosunk belevetették magukat a munka sűrűjébe, március eleje óta a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központban dolgozó gyermekpszichológus és családsegítők munkáját segítik.
A gyerekek hétről hétre várják Noelt és a különböző játékokat, amit együtt játszhatnak.
A csoportokat főként az élményterápia határozza meg, de csoportvezetőink képzettségének köszönhetően pszichodrámás, művészetterápiás és kognitív viselkedésterápiás módszereket integráltan alkalmaznak Noel főszereplésével.

Új helyszínünk

A héten egy új helyszínen, a Bliss Alapítványnál kezdtük meg a munkát. Ezen a csodálatos helyen mozgásukban korlátozott, és különböző mértékben értelmileg akadályozott kliensek fejlesztése, nevelése zajlik, nagy hangsúlyt fektetve a beszéd és a kommunikáció megsegítésére.
Ebben a támogató környezetben a TámUgatók sem tétlenkednek. Barack és Szille jelenléte színesíti mostantól az intézmény fejlesztési módszereinek palettáját.

MOL Alapítvány podcast

Viki a MOL Alapítvány podcast műsorában beszélt alapítványunk működéséről és munkánk részleteiről.

 

Köszönjük a lehetőséget!

 

A beszélgetés meghallgatható az alábbi linken:
https://www.youtube.com/watch?v=9xnToflTsuU

 

Kampány

Alapítványunk két éves életében eddig két nagy dolog volt, amikor megalakultunk és most ez a kampány. Az előbbi 2020 tavaszán a covid járvány berobbanásával történt, az utóbbi pedig épp egy hete, amikor elindultak a harcok a szomszéd országban. Most mégis mi vagyunk a szerencsések, míg mások menekülni kényszerülnek, emberek és állatok, családok esnek szét, elvesztik a szeretteiket. Erre a kampányra szükségünk volt a fennmaradáshoz, de úgy döntöttünk, hogy átmenetileg felfüggesztjük.
Köszönjük minden egyes adományozónak, aki eddig segített, Till Attilának és a MOL-nak, hogy hisznek bennünk és támogattak minket!
Biztatnánk mindenkit arra, hogy továbbra is ahol tud segítsen, mi is keressük a lehetőséget, hogy hogyan tudnánk ebben a helyzetben jól segíteni!

Adománygyűjtő kampány

Elindult Till Attilával közös adománygyűjtő akciónk! Az ismert műsorvezető amellett, hogy nagykövetként segíti a kezdeményezést, egy goldendoodle fajtájú kiskutyát is Alapítványunknak ajándékozott. Rozi a több hónapig tartó képzést követően terápiás kutyaként csatlakozik segítőkutyáink csapatához.

 

Az adománygyűjtő akció során a következő egy hónapban az önzetlen támogatók egyebek mellett Alapítványunk terápiás- és segítőkutya-képzési, valamint kutyáink állatorvosi költségeihez, illetve terápiás fejlesztő eszközök beszerzéséhez járulhatnak hozzá adományaikkal. Támogatóinkhoz csatlakozik a MOL Magyarország is. A vállalat az első 500 adományozó felajánlását egyenként további háromezer forinttal egészíti ki, illetve aktív szerepet vállal az akciót népszerűsítő kampányban is.

 

Civil szervezetként ahhoz, hogy segítő munkánkat végezhessük, szükségünk van támogatókra azért, hogy ennek a küldetésnek ne legyenek anyagi akadályai. Nagyon hálásak vagyunk Tillának Roziért, és azért, hogy a kampány arcaként segíti adománygyűjtésünket. Köszönjük a MOL-nak, hogy nagylelkű felajánlásával segíti céljaink elérését!

 

A pénzadományokat 2022. március 21-ig várjuk.

 

Az adományozó felület itt érhető el: https://www.tamugatok.hu/tamogass-minket/