Hírek

Adó 1%

Szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik rendelkeztek az adójuk 1%-a felett bármilyen szervezetnek adták is, de természetesen legjobban azoknak, akik ránk gondoltak!
Most izgulhatunk őszig, mert akkor fog kiderülni mennyi is az annyi.

Kókusz

A Magyar Angelman Szindróma Alapítvány jóvoltából Kókusz 2 hetente találkozik egy szociális intézményben kicsikkel és nagyobbakkal egyaránt. Hétről hétre tapasztalunk változást a foglalkozások alkalmával. Mások számára talán egyszerűnek tűnő feladatokat gyakorlunk, a fejlődés pedig mára már jól érzékelhető. Egyre hamarabb sikerül választani 2 labda közül, Kókusz egyre kevesebbet vár, mire elgurul felé a labda. A kutya közelsége, simogatása már több gyermek számára önállóan megy. És igen, ez eleinte kihívást jelentett, hiszen a foglalkozáson résztvevők jellemzően neurológiai, központi idegrendszeri zavarokkal élnek együtt, ami hatással van mozgásukra, kommunikációjukra, értelmi képességikre is.
Nagyon szeretünk itt lenni, mindig történik valami újdonság, előrelépés.

Dorka és Rozi hospitál

Dorka és Rozi számára az első körös temperamentum vizsga utáni hospitálások zajlanak. A 15 alkalmas felkészülés alatt a vizsgára készülő kutya- gazda páros már becsatlakozik a terápiás folyamatba egy vizsgázott páros mellé. A kutyák szociálisan is rengeteget tanulnak akkor, ha egymást nézik egy-egy feladat végrehajtása során. Dorka, mint látható lelkes és nagyon szívesen dolgozik, csak így tovább!

Lego és a gorilla

Lego a személyi segítő kutya tanulónk már nem kispályás, lassan elmondhatjuk, hogy tényleg bármilyen helyzetben megállja a helyét, még egy gorilla a hátán is .

Lego képzése a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósul meg.

Adó 1%

Idén már végre mi is jogosultak lettünk az adó 1% gyűjtésre.
Évente több száz gyermekhez jut el a kutyás segítség, gondolj rájuk, amikor rendelkezel az 1 százalékodról!