Hírek

Szupervízió

Ez a kép most csak nyomokban tartalmaz kutyákat, viszont annál több terápiás kutya felvezető látható rajta. Sajnos idén nem tudott az egész csapat részt venni a szokásos karácsonyi szupervíziónkon. Ahova mindig két ember hoz valamilyen esetet, ami a munkájuk során kihívást jelentett. Ezt közösen elemezzük ki, a beszélgetés és a problémamegoldás menetébe pedig mint mindig, most is pszichológus szakember segített minket. Sokat tanulunk ezeken az alkalmakon.

A kuratórium pedig ilyenkor mindig kedveskedik a párosoknak valamivel, az egész éves munkájukért. Idén TámUgatós kulaccsal lepte meg az alapítvány tagjait. Büszkén hordjuk az összes TámUgatós csecsebecsét magunkkal.

Illetve már nem először kap a csapat karácsonyra ajándék mézet Lakatos László méhész, gyümölcstermesztő jóvoltából, amiért nagyon hálásak vagyunk neki és a méheknek is!

Gizi

Gizi is elkezdte learatni a babérokat a sikeres temperamentum vizsga után. Már ő is járhat hospitálni, ahol megismerkedik a terápiás helyzettel. Láthatóan kifejezetten élvezi a figyelmet és a popó vakargatást.

A hospitálás során nem csak a kutya, hanem a felvezető is nagyon sokat tanul arról, hogy a terápiás helyzetben mi is pontosan az ő feladata például, hogy hogyan tudja hatékonyan átadni a klienseknek, hogy hogyan tudják irányítani a kutyát, mikre érdemes odafigyelni.

Díjátadó

Az Alapítvány életének első díjátadóján vehettünk részt, ráadásul számunkra az is hatalmas dolog volt, hogy a döntősök közé kerültünk, pláne, hogy Emberarcú Egészségügyért díj egyik nyertese mi lettünk!!!

Nagy örömmel tölt el minket, hogy pont egy ilyen díjat vehettünk át, amivel ennyire tudunk azonosulni.

Köszönjük Teva Magyarországon

Megrágott papucs

Till Attila és Viki új és szerintünk nagyon hasznos közös projektbe kezdett bele!

A műsor természetesen egy kutyás ismeretterjesztő tartalom lesz, az első bemelegítő adás már kint van a YouTube-on!

Málna és Kuglóf

Málna és Kuglóf a sikeres temperamentum vizsga után már meg is kezdték a felkészülést a második körös vizsgára, ahol valós terápiás helyzetben kell majd megmutatniuk tudásukat az Észak-budai Szent János Centrumkórház Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai Osztályán.

Most kezdik el megtapasztalni, hogy milyen más, számukra ismeretlen módon kommunikáló, gesztikuláló emberekkel dolgozni. Mindkét kutyára büszkék vagyunk, mert nagyon lelkesek, gyorsan alkalmazkodnak az új helyzethez, és ami a legfontosabb, örömmel és izgalommal érkeznek a helyszínre.

A terápia megvalósulása a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával jöhet létre! Köszönjük!

Sikeres temperamentum vizsgák

4-ből 4 párosunk tett sikeres temperamentum vizsgát!

Gratulálunk Balázs&Stucni, Johanna&Gizi, Nóri&Málna, Lilla&Kuglóf!

Mindenki nagyon büszke lehet magára és a kutyájára. Sok sikert a második körös felkészüléshez.

Nagyon köszönjük a korrekt és jó hangulatú vizsgáztatást Hajdu Máriának, Kovács-Czirják Helgának és Bereczky Sárinak.

Varga Viki, köszi, hogy vagy nekünk és mindent beletettél, hogy ez sikerüljön.

Pszinapszis

A Pszinapszis előfesztiválján jártunk, ahol teltházas volt az Ebcsont beforr workshopunk. Nagyon köszönjük, hogy ennyien érdeklődtetek!