Close

Hírek

Sikeres vizsgák

A mai napon 5-ből 5 párosunk tett sikeres temperamentum vizsgát! Mindenki nagyon büszke lehet magára és kutyájára. Köszönjük a rendkívül jó hangulatú vizsgáztatást a vizsgabiztosoknak, és alapítványunk segítőinek a közreműködést! A csapatot a mindig lelkiismeretes munkát végző Varga Viki készítette fel.
 

Gratulálunk Anna & Rio, Sára & Mona, Dominika & Mimo, Bea & Sziri, Dani & Barack!

Folytatjuk a kampányt!

A februárban elkezdett, aztán gyorsan abba is maradt adománygyűjtést újra indítjuk, melyet továbbra is Till Attila, az Alapítvány nagykövete segít. Tilla Rozit, a pár hónapos goldendoodle kölyökkutyát ajándékozta számunkra, mint leendő terápiás kutyát. Rozi képzése azóta is tart.

A kampány egy hónapig fog tartani és kiemelten Rozi, és más terápiás, illetve segítőkutyák képzésére, illetve az Alapítvány működésének biztosítására (továbbképzési lehetőségek, új terápiás helyszínek bevonása, működési költségek) gyűjtünk.
Ehhez ajánlott fel hatalmas segítséget a MOL is, mely szerint az adománygyűjtő akció első 500 adományozójának felajánlását, minden egyes adomány esetében 3.000 Ft-tal egészíti ki, és a népszerűsítő kampányhoz is csatlakozik.

Köszönjük ha támUgatsz minket, köszönjük, ha megosztod!
https://www.tamugatok.hu/tamogass-minket/

Noel és Balázs munkában

Noel és Balázs nemrégiben vizsgázott terápiás párosunk belevetették magukat a munka sűrűjébe, március eleje óta a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központban dolgozó gyermekpszichológus és családsegítők munkáját segítik.
A gyerekek hétről hétre várják Noelt és a különböző játékokat, amit együtt játszhatnak.
A csoportokat főként az élményterápia határozza meg, de csoportvezetőink képzettségének köszönhetően pszichodrámás, művészetterápiás és kognitív viselkedésterápiás módszereket integráltan alkalmaznak Noel főszereplésével.

Új helyszínünk

A héten egy új helyszínen, a Bliss Alapítványnál kezdtük meg a munkát. Ezen a csodálatos helyen mozgásukban korlátozott, és különböző mértékben értelmileg akadályozott kliensek fejlesztése, nevelése zajlik, nagy hangsúlyt fektetve a beszéd és a kommunikáció megsegítésére.
Ebben a támogató környezetben a TámUgatók sem tétlenkednek. Barack és Szille jelenléte színesíti mostantól az intézmény fejlesztési módszereinek palettáját.

MOL Alapítvány podcast

Viki a MOL Alapítvány podcast műsorában beszélt alapítványunk működéséről és munkánk részleteiről.

 

Köszönjük a lehetőséget!

 

A beszélgetés meghallgatható az alábbi linken:
https://www.youtube.com/watch?v=9xnToflTsuU

 

Kampány

Alapítványunk két éves életében eddig két nagy dolog volt, amikor megalakultunk és most ez a kampány. Az előbbi 2020 tavaszán a covid járvány berobbanásával történt, az utóbbi pedig épp egy hete, amikor elindultak a harcok a szomszéd országban. Most mégis mi vagyunk a szerencsések, míg mások menekülni kényszerülnek, emberek és állatok, családok esnek szét, elvesztik a szeretteiket. Erre a kampányra szükségünk volt a fennmaradáshoz, de úgy döntöttünk, hogy átmenetileg felfüggesztjük.
Köszönjük minden egyes adományozónak, aki eddig segített, Till Attilának és a MOL-nak, hogy hisznek bennünk és támogattak minket!
Biztatnánk mindenkit arra, hogy továbbra is ahol tud segítsen, mi is keressük a lehetőséget, hogy hogyan tudnánk ebben a helyzetben jól segíteni!

Adománygyűjtő kampány

Elindult Till Attilával közös adománygyűjtő akciónk! Az ismert műsorvezető amellett, hogy nagykövetként segíti a kezdeményezést, egy goldendoodle fajtájú kiskutyát is Alapítványunknak ajándékozott. Rozi a több hónapig tartó képzést követően terápiás kutyaként csatlakozik segítőkutyáink csapatához.

 

Az adománygyűjtő akció során a következő egy hónapban az önzetlen támogatók egyebek mellett Alapítványunk terápiás- és segítőkutya-képzési, valamint kutyáink állatorvosi költségeihez, illetve terápiás fejlesztő eszközök beszerzéséhez járulhatnak hozzá adományaikkal. Támogatóinkhoz csatlakozik a MOL Magyarország is. A vállalat az első 500 adományozó felajánlását egyenként további háromezer forinttal egészíti ki, illetve aktív szerepet vállal az akciót népszerűsítő kampányban is.

 

Civil szervezetként ahhoz, hogy segítő munkánkat végezhessük, szükségünk van támogatókra azért, hogy ennek a küldetésnek ne legyenek anyagi akadályai. Nagyon hálásak vagyunk Tillának Roziért, és azért, hogy a kampány arcaként segíti adománygyűjtésünket. Köszönjük a MOL-nak, hogy nagylelkű felajánlásával segíti céljaink elérését!

 

A pénzadományokat 2022. március 21-ig várjuk.

 

Az adományozó felület itt érhető el: https://www.tamugatok.hu/tamogass-minket/

Támogass minket!

Most mi kérünk egy kis segítséget 🙂

Alapítványunk másfél éves fennállása óta a kutyaterápiás foglalkozásokat pályázatokból igyekszünk megvalósítani, az összes ehhez szükséges háttérmunkát pedig saját zsebből finanszírozzuk. 🐾
Viszont most új szakaszhoz érkeztünk a segítőkutya kiképzés területén. Célunk, hogy általunk képzett személyi segítőkutya Bambi képzése és fenntartása ne a leendő gazdára háruljon. 🦮🦮🦮
Az adó 1% gyűjtésre még kicsit várnunk kell, mert két év után leszünk csak jogosultak rá, de addig is rengeteg munka vár mèg ránk amihez most segítsègre lenne szüksègünk!
Kérünk ha teheted, támogasd a munkánkat, hogy még több segítséget és örömteli pillanatot adhassunk a kutyàk által! 💛💜
Köszönjük! 🙏🏻

Támugatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány
Számlaszám: 11742348-21456671

Nyertünk! 🙂

Alapítványként a működésünket pályázatokból, adományokból, 1%-ból amire sajnos csak jövőre leszünk jogosultak, illetve rengeteg önkéntes munkával finanszírozzuk. Ezért is hatalmas dolog, hogy a MOL Alapítvány támogatja a céljainkat. A Kutyaterápia, a játékba rejtett fejlesztés c. pályázatunk idén két intézményhez juttatja el a kutyáinkat, hogy ott tovább folyjanak a fejlesztő foglalkozások!
Nagyon köszönjük a gyermekek nevében is MOL Alapítvány!

Rajzpályázati felhívás

Nekünk van egy csomó szuperkutyánk szuperképességekkel, az egyik felvidít pusztán a látványával, a másik elvarázsol a kedvességével, a harmadik megnevettet a játékosságával. 🦸‍♂️🦹‍♀️🦸‍♀️”NEKTEK MILYEN EGY SZUPERKUTYA, HOGY NÉZ KI ÉS MIVEL FOGLALKOZIK?” címmel, a TámUgatók Alapítvány RAJZPÁLYÁZATot hirdet 3 és 7 éves kor közötti alkotóknak (Pest megyéből).
A rajzokat folyamatosan közé tesszük a Fb oldalunkon, és az a három rajz, amelyik a legtöbb lájkot kapja, az általa megnevezett óvoda csoportjában, szeptemberben egy KUTYÁS TERÁPIÁS FOGLALKOZÁST NYER! 🤩Kérjük, hogy minden rajzra legyen ráírva a gyermek neve, kora, a kiválasztott óvoda és azon belül a csoport neve.

 

Beküldési határidő: 2021.08.31.

 

Az alkotásokat a következő e-mail címre várjuk: terapia@tamugatok.hu

 

Nagy izgalommal várjuk a műveket! Csak egy rajz és talán kutyákkal kezdhetik a gyerekek idén az Óvodát 🦮🐕‍🦺