Rólunk

A TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítványt azért hoztuk létre, hogy speciálisan képzett segítőkutyákkal támogassuk olyan emberek életét, akik egészségügyi, pszichológiai, szociális, vagy más területen nehézségekkel küzdenek, hátrányban vannak.
Csapatunk tagjai az élet különböző területéről érkező szakemberek. Van közöttünk orvos, gyógypedagógus, kutyakiképző, tenyésztő, zenepedagógus és üzletasszony is. Ez a sokrétű tudás segít minket abban, hogy a lehető legtöbb oldalról tudjuk egymást támogatni, hogy minél szélesebb körű, hatékony segítséget nyújthassunk.
Kiképzőink zöme már hosszú évek óta a segítőkutyás szakmában tevékenykedik. Legtöbbünk a Kutyával az Emberért Alapítvány színeiben tanulta a szakmát és dolgozott, így a legjobb alapokat kapta. Sok éves tapasztalatunk van mind kiképzésben, vizsgáztatásban, terápiás kutya felvezetésében a legkülönbözőbb célcsoportokkal és helyszíneken, segítő kutya nevelésben. Jelenleg 6 habilitációs kutya kiképzője, 2 mozgássérült és személysegítő- kutya kiképzője, 2 vakvezető kutya kiképzője és 2 roham és hallássérült-segítő (hangjelző) kutya kiképzője dolgozik alapítványunk színeiben, ebből hárman vizsgáztatók is. Rajtuk kívül számos önkéntes segíti a munkánkat.
Célunk, hogy a kutyáinkkal együtt töltött idő során, maradandó élményeken keresztül, hosszú távú segítséget nyújtsunk azoknak, akiknek erre szüksége van. Hozzásegítsük a fogyatékos személyeket az integrációhoz, esélyegyenlőséghez, a társadalmat pedig érzékenyítsük ezen személyek és az ő életük, nehézségeik felé. Ezen túl pedig a kutyát, mint megbecsült segítőt, szeretnénk széles körűen bemutatni a társadalom számára. Mindezért igyekszünk tanulni, újabb és újabb ismereteket szerezni lehetőségekről, fejlesztésekről, kiképzési módszerekről.

Alapító és kuratóriumi tagok

Munkatársaink

Varga
Viktória

– habilitációs kutya kiképző

– mozgássérült-segítő kutya kiképző

– személyi segítőkutya kiképző

– vakvezető kutya kiképző

– rohamjelző és hallássérült-segítő
(hangjelző) kutya kiképző

Isépy
Réka

– gyermek klinikai szakpszichológus

– kutyás terápiás csoportvezető

Egerer
Anna

– habilitációs kutya kiképző

– mozgássérült-segítő kutya kiképző

– személyi segítőkutya kiképző

Bereczky
Sára

– habilitációs kutya kiképző

– rohamjelző és hallássérült-segítő (hangjelző) kutya kiképző

Párosaink

t_rolunk_3x1
t_rolunk_viki_fulop
t_rolunk_ildi_szille
t_rolunk_balazs_stucni
t_rolunk_domi_mimo
t_rolunk_niki_fanni
t_rolunk_viki_rozi